Natisni

DEFIBRILATOR V HOTELU SABOTIN

Pozdravljeni,

z veseljem vam sporočamo, da je od danes dalje tudi hotel Sabotin vpisan v AED bazo (lokacije defibrilatorjev).
Naš defibrilator se nahaja v hotelski recepciji, ob vhodu na levi strani, v omarici pritrjeni na zid – dostopen javnosti 24/24, vse dni v letu.

Za dodatne informacije smo vam na voljo.

Lep pozdrav,
Saša Bogdanov
Vodja recepcije

t +386 5 336 50 00
f +386 5 336 51 50
m +386 41 887 020
Cesta IX. korpusa 35, 5250 Solkan, Slovenija
http://www.hotelsabotin.com/


ZEMLJEVID DEFIBRILATORJEV:
Na zemljevidu so označene vse AED naprave, ki so trenutno v naši bazi. Po zemljevidu se pomikate s pomočjo navigacije v levem zgornjem polju. Z levim gumbom miške lahko premikate zemljevid. Za ogled zemljevida morate imeti omogočene piškotke v Vašem brskalniku. S klikom na AED se prikažejo podrobne informacije.
http://www.aed-baza.si/

AED NOVA GORICA

KAJ JE AED?
Avtomatski eksterni defibrilator (AED) je prenosna elektronska naprava, ki je sposobna zaznati zastoj srca pri človeku. S pomočjo električnega sunka pa lahko srce ponovno požene in s tem reši življenje.
Sestavljen je iz ohišja z baterijo, iz katerega izhajata dve nalepki – elektrodi. Odvisno od modela lahko na ohišju najdemo največ 2 gumba (za vklop in proženje električnega sunka), zvočnik (preko katerega nam aparat daje glasovna navodila v slovenskem jeziku) ter pri nekaterih ekran, kjer se navodila tudi izpišejo.
Uporaba je varna in enostavna, uporablja ga lahko prav vsak.
Sam po sebi pa aparat seveda ne rešuje življenj, je pa izredno dobrodošel dodatek pri oživljanju s pritiski na prsni koš (masažo srca) in umetnim dihanjem. Z oživljanjem z uporabo AED lahko narediš toliko kot celotna reševalna ekipa, ki prispe kasneje in rešiš življenje.
POMNI!
AED je popolnoma in varna naprava, ki jo lahko uporablja vsakdo!
Samo uporaba AED, brez stiskov prsnega koša in umetnega dihanja, je neučinkovita!