Natisni

Kolesarji čakajo na revizorje

Kolesarji čakajo na revizorje

Predvideno urejanje kolesarske poti Solkan - Plave se je znova zalomilo. Ker Direkcija RS za ceste na razpisu ni izbrala nobenega ponudnika, se je podjetje Makro 5 Gradnje pritožilo. Financiranje EU (še) ni ogroženo.

Namesto, da bi pot že asfaltirali, na Drsc čakajo, kako bo po pritožbi neizbranega izvajalca odločila revizijska komisija
Foto:

SOLKAN> Da se zaradi odločitve direkcije, ki na nedavnem razpisu ni izbrala nobenega od petih ponudnikov, utegne kateri od zavrnjenih pritožiti, je bilo moč predvidevati. Neuradno je bilo namreč slišati, da so bila neizbrana podjetja z odločitvijo zelo nezadovoljna in, milo rečeno, začudena, saj je po pojasnilih DRSC “od petih pravočasno prispelih ponudb le ena minimalno presegala ocenjeno vrednost.” Podrobnejših pojasnil, zakaj so vse zavrnili, pa niso dali, so pa napovedali, da bodo razpis ponovili.

A s tem bodo sedaj morali počakati, saj bodo revizorji morali najprej preveriti, ali je pritožba Makro 5 Gradnje utemeljena. Ker utegnejo tovrstni postopki trajati kar precej časa, se bo začetek gradnje zagotovo še bolj zavlekel, kot se je že. Najverjetneje bistveno dlje kot mesec ali dva, kolikor so napovedovali na direkciji.

Za zdaj sicer še ni bojazni, da bi zaradi tega bilo ogroženo financiranje Evropskega sklada za regionalni razvoj, ki bo prispeval 85 odstotkov naložbe. Ministrstvo za gospodarski razvoj je zanj lani odobrilo 3,4 milijona evrov iz omenjenega sklada. “Financiranje iz sredstev EU je lahko izgubljeno, če pogodba z izvajalcem gradnje ne bo podpisana v letu 2013,” na bojazni, da bi zaradi zapletov lahko padel v vodo projekt, na katerega na Goriškem čakajo že vsaj deset let, odgovarja direkcija. 

MITJA MARUSSIG

ponedeljek, 18. marec 2013

PRIMORSKE NOVICE

http://www.primorske.si/Primorska/Goriska/Kolesarji-cakajo-na-revizorje.aspx