Natisni

SVETOVNI PRVAK NEJC ŽNIDARČIČ

Svetovni prvak Nejc Žnidarčič

 

Nejc Žnidarčič, Solkanec član Kajak kluba Soške elektrarne je letošnjo tekmovalno sezono zaključil z izjemnimi rezultati. To je ena njegovih najboljših sezon. Nastopa v kajak spustu na divjih vodah, ki se deli na dve disciplini to je sprint in klasičen spust. Je z 12. medaljami s svetovnih prvenstev najuspešnejši kajakaš v spustu vseh časov v Sloveniji.

Letošnjo tekmovalno sezono je začel s zmago na državnem prvenstvu v Solkanu.

Vrhunec letošnjih tekem je bilo Svetovno prvenstvo v italijanski Valtelini. Zaradi izredno toplega vremena in obilice snega po okoliških hribih je bil vodostaj reke Adde izredno visok, zato je tudi tekmovanje potekalo prilagojeno tem razmeram. Na tekmah v njegovi paradni disciplini sprint je postal svetovni podprvak, v ekipni tekmi pa je osvojil zlato medaljo.

Karavana tekmovalcev se je potem preselila v Avstrijski Lofer, kjer se je začela serija tekem za svetovni pokal tudi tu je v sprintu osvojil zlato medaljo, v klasičnem spustu pa je bil dvakrat četrti. Zaključek letošnje tekmovalne sezone in finale svetovnega pokala pa je bil na umetni progi na Dunaju, tudi tu je zmagal. Zmagal je tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Pregled vidnih dosežkov za tekmovalno sezono 2014:

-         Zlata medalja na svetovnem prvenstvu ekipno sprint v Valtelini.

-         Srebrna medalja posamezno sprint na svetovnem prvenstvu v Valtelini.

-         Zlata medalja na svetovnem pokalu v sprintu Lofer.

-         Zlata medalja na svetovnem pokalu v sprintu Dunaj.

-         Skupni zmagovalec svetovnega pokala.

-         Državni prvak v sprintu.

Tudi v prihodnje mu želimo še obilo visokih vrhunskih uspehov.