Natisni

Trg Marka Plenčiča bo naslednji teden zaživel z novim kioskom Mobiletom

Trg Marka Plenčiča bo naslednji teden zaživel z novim kioskom Mobiletom in tudi z začasno, 3-mesečno testno prometno ureditvijo. \uD83C\uDF48  Zeleni kiosk Mobilet vrata odpre v četrtek, 29. 7., ob 18:30. Vabljeni na kozarec vina, voden ogled kioska in koncert! Kiosk je dobil zanimive najemnike in bo postal nova lokacija za prigrizek in kozarec vina, točka za izobraževanje, butik z domačimi izdelki, točka za predstavitev društev, debate in druženje.\uD83D\uDEA6 Skupaj s kioskom bo na trgu zaživela tudi 3-mesečna začasna prometna ureditev, ki bo testirala, ali je na trgu dovolj prostora za ljudi in avtomobile. Skupaj bo na trgu in na novi lokaciji za Vinom Gorica lahko parkiralo 36 vozil (enako kot zdaj), trg pa bo pridobil nove površine za druženje in dogodke.

\uD83D\uDEA7  Od danes pa do otvoritve kioska 29.7. bodo na trgu M. Plenčiča potekala dela, povezana s postavitvijo kioska in začasno prometno ureditvijo. Že vnaprej se vam opravičujemo za nevšečnosti v tem času in vas prosimo za potrpežljivost.

\uD83D\uDD0E  Oglejte si program za avgust in september in preberite več o prometni ureditvi na povezavi https://bit.ly/plencic-kiosk-promet. Mobiletu lahko sledite na  https://www.facebook.com/mobilet.solkan/ in na https://www.instagram.com/mobilet.solkan/.

.

Kiosk Mobilet in akcije za stari jedro Solkana so del projekta Cvetoče ulice / Thriving streets, v katerem sodeluje Mestna občina Nova Gorica. Sofinancirane so s sredstvi EU programa URBACT III. Kiosk in akcije v l. 2021 koordinira Prostorož. Dogodki bodo potekali v skladu s priporočili NIJZ za zbiranje na javnih krajih.