Natisni

Kotalkarski klub Perla

 K.K. PERLA SOLKAN, Trg J. Srebrniča 7, 5250 SOLKAN

razpisuje

ZAČETNI TEČAJ KOTALKANJA

 

PRIČETEK TEČAJA v torek, 22. septembra 2015 0B 17.00 URI NA POKRITEM KOTALKALIŠČU V SOLKANU (OB STARI KARAVLI)

Prijave in predhodni sestanek o poteku tečaja v torek 15.9.2015 in v četrtek 17.9.2015 v klubskih prostorih od 16.00 do 17.30

ALI PO E-MAILU NA KK PERLA  ALI NA GSM :041/613 467, 041/345 314 

ligniano revija 009


KK Perla Solkan

Kotalkarski klub Perla Solkan je bil ustanovljen leta 1996. Prvi predsednika kluba je bil Valter Podbršček trenerka pa Jadranka Faganelj.
V prvem letu smo si s polnim razumevanjem KS Bilje z zagotovitvijo vadbe v telovadnici v Biljah in odličnim revijskim nastopom že zagotovili svoj prostor na kotalkarski sceni v Sloveniji. Zaradi zagotovitve normalnega razvoja kluba in obstanka je bila sprejeta odločitev o izgradnji lastnega vadbenega prostora in zagotovitev strokovnosti in raznovrstnosti vadbe.

Konec leta 1997 in v začetku 1998 smo skupaj s Športnim društvom Solkan in podporo KS Solkan in Društva upokojencev Solkan pristopili k gradnji Športno Rekreacijskega Centra ob stari karavli v Solkanu. Osnovni izgled centra je oblikoval arhitekt Vinko Torkar.

Člani kluba smo izdelali ustrezne načrte in dokumente, pridobili ustrezna dovoljenja za gradnjo ploščadi, dostopa do objekta, parkirišča in servisnih prostorov. Gradnja se je začela v poletju 1998. Ob zelo velikem vložku novega in tudi sedanjega predsednika kluba Romana Anzeljca, podpredsednika kluba Julijana Dakskoblerja in predsednika Športnega društva Solkan Marjana Petrovčiča ter vseh ostalih članov kluba zaključila v letu 1999.
Zaradi izjemnega vložka Kotalkarskega kluba Perla Solkan in njegovih članov pri gradnji novega rekreacijskega centra, smo to leto prejeli še posebno priznanje KS Solkan.
V letu 2001 je Kotalkarski klub Perla Solkan poleg ploščadi izgradil še lastne sanitarije in večnamensko pisarno kluba ter garderob s skladiščnim prostorom.
V letu 2007 smo skupaj s KS Solkan pridobili gradbeno dovoljenje za pokritje vadbenega prostora in začeli pridobivati sredstva in načine za pokritje večnamenske kotalkarske ploščadi. Skupaj z arhitektom Kosto Jurkasom in Tomažem Čeligojem smo sooblikovali čudovit leseni nadstrešek in tudi vztrajali pri izvedbi tako zasnovane konstrukcije.
Konec leta 2011 se nam je tudi želja uresničila in Božiček je našemu klubu in Solkanu nasploh prinesel »streho nad glavo« nad vadbenim in prireditvenim prostorom.

V klubu se izvaja šola kotalkanja v sodelovanju s priznanimi in strokovno izkazanimi slovenskimi in tujimi pedagogi. Vsako leto v mesecu maju in septembru organiziramo tečaj kotalkanja. Tečajnike pa po uspešno opravljenem tečaju vključimo v čarobno novoletno revijo ob koncu koledarskega leta. Največje navdušence pa nato povabimo k redni vadbi, ki krepi telesno, plesno in gimnastično pripravljenost otrok ter vzgaja otroke v duhu športa, vztrajnosti, zmag in pa tudi porazov. 

Vadba poteka :
od ponedeljka do petka v popoldanskem času od 16.30 do 20.00
količinsko je prilagojena starosti otrok in zahtevnosti vadbe 

Copy (5) of DSC 9617

Poleg kotalkanja v klubu organiziramo tudi dopolnilno atletsko vadbo, saj brez dobre telesne pripravljenosti, ni varne in uspešne vadbe pa tudi vrhunskih rezultatov ne. Kotalkanje je zadnjem času zelo napredovalo in po težavnosti že dohiteva drsanje, saj najbolši tekmovalci že izvajajo skoke enake težavnosti kot na ledu. Zaradi tega je potrebno zagotoviti celoletno vadbo kotalkanja, ki jo večinoma izvajamo pod novo streho.

Le v najhladnejši mesecih se poslužujemo telovadnice. Naši tekmovalci dosegajo lepe uspehe na državni in mednarodni ravni.
Za državno reprezentanco so v zadnjih letih nastopale članice Špela Anzeljc, Urška Anzeljc, Meta Pavlič in Tina Sedej in Maja Sedej. Zavidljive rezultate na domačih in tujih tekmah pa dosegajo tudi naše mlajše tekmovalke.

V klubu stalno skrbimo za izobraževanje naših trenerjev. Tako so v letu 2014 Mija Podbršček in Špela Anzeljc pridobili licenco Olimpijskega komiteja Slovenije in Zveze kotalkarskih športov Slovenije za trenerja 2.stopnje, Roman Anzeljc pa je obnovil licenco za vaditelja.
Maja Sedej, ki študira na Fakulteti za Šport, redno pomaga pri delu v klubu in hkrati združuje teorijo in prakso. Občasno pomagajo še demonstratorji Tena Komel, Tina Sedej in Urška Anzeljc.
Občasno si pomagamo tudi s priznanimi strokovnjaki iz Slovenije in tujine.

pp2010 1

V našem klub pa tekmovanja niso vse in vsi v našem klubu uživamo v kotalkanju in njegovih čarih saj so standardni del naše dejavnosti tudi šporno kulturne prireditve, revijski nastopi, upodobitve pravljic na odrskih deskah....Skupaj z klubom Jolly iz Trsta smo izvedli igro-musical Notrdamski zvonar in jo popeljali v teater v Novi Gorici. Med naše naj uspešnejše projekte spada vsekakor upodobitev Ostržka. Predstavo OSTRŽEK smo izdelali v PDG in jo predstavili preko 3000 otrokom širom celotne severne Primorske. Kotalkanje je širši publiki odmaknjen šport. Z nastopom kotalkarjev v gledališčuje bilo kotalkanje širši publiki predstavljeno na nekoliko drugačen, svež način. Kotalkarska predstava Ostržek je bila izredno lepo sprejeta med otroci in je navdušila s svojo glasbo, igranjem, sceno in kotakanjem. Izredne uspešne so bile tudi predstavitve Maček Muri , Košara Pravljic, Čarli in tovarna čokolade, Pismo dedku mrazu, Zimska Pravljica in še bi lahko naštevali.
Naši kotalkarji znajo pričarali tudi nekaj čarobnosti v zimskem času - na zimski plaži v Novi Gorici, so dekleta na drsalkah odprle drsalno sezono z božično zgodbo( posnetek na spletu).

Naša največja tekmovalna prireditev je mednarodni POKAL PERLA , ki jo tradicionalno prirejamo septembra v sklopu krajevnega praznika Solkana in praznovanja Mestne občine Nova Gorica.

FOTOGALERIJA KK PERLA

 

DRŽAVNO PRVENSTVO V UMETNOSTNEM KOTALKANJU 2017

 

 

Kotalkarskemu klubu Perla Solkan je bila letos zaupana organizacija državnega prvenstva  v umetnostnem kotalkanju za leto 2017, ki je potekalo od petka 30.6.2017 do nedelje 2.7.2017 na pokritem kotalkališču v Solkanu.

 

Kotalkarskemu klubu iz Solkana, ki slovi po odlični organizaciji tradicionalnega tekmovanja v umetnostnem kotalkanju Pokal Perla, je bila organizacija državnega prvenstva zaupana prvič. Člani kluba so poskrbeli, da je državno prvenstvo predstavljalo pravi praznik kotalkanja v čudovitem ambientu pokritega kotalkališča. Mogočna lesena konstrukcija nadstreška, zelene površine ob rdeči kotalkarski ploščadi, cvetoči oleandri, vitke ciprese in ostala drevesa na območju stare karavle - čudovita kulisa, ki je z raznovrstnimi koreografijami tekmovalk in tekmovalcev pričarala pravo  predstavo sodnikom, trenerjem in številnemu občinstvu.

 

Kljub slabim vremenskim obetom je trodnevno prireditev spremljalo sonce, ki se je le tu in tam skrilo za kakšen oblak in kapljo dežja, kar pa je samo poskrbelo, da se ozračje ne bi preveč segrelo. Za dodatno osvežitev gledalcem je poskrbel Bar Bife Karavla s postavitvijo popularnega "jurčka".

 

Na državnem prvenstvu je nastopilo 81 tekmovalcev iz 4 slovenskih klubov. V petek 30.6.2017 je bil na vrsti žreb štartnih številk in uradni preizkus plošče za vse sodelujoče  tekmovalce.

 

V soboto zjutraj smo pričeli umirjeno, kot se za jutra spodobi, s tekmovanjem v obveznih likih za skupine cicibani (8, 9 let) in mlajši dečki in deklice (10, 11 let) , kjer sta zelo dobro znanje prikazali domači tekmovalki Asja Leban (10. mesto) in Polona Vižin (5. mesto), saj sta obe novinki v svojih kategorijah.

A za najmlajše se je tekmovalni dan komaj pričel. Po opravljenih uradnih treningih se je začel živahnejši del tekmovanja v prostih programih (elementi vpeti v koreografijo na izbrano glasbo).

Najprej so svoje znanje prikazali začetniki in začetnice do 7. leta. Tu so se izredno izkazali vsi trije primorski klubi, ki so zasedli prvih šest mest. Naši leto mlajši tekmovalki Greta Petarin in Erin Leban sta osvojili 4. in 5. mesto ter le za las zgrešili stopničke. S svoji prvim nastopom je navdušila tudi Eva Marsič. V kategoriji cicibani je zmaga odšla v Renče pri dečkih in v Domžale pri dekletih. Koreografije so pri teh tekmovalcih in tekmovalkah kljub rosnim letom že zelo zahtevne. V obeh kategorijah so se “Perlice” Asja Leban, Clarissa Petarin, Polona Vižin in Taja Trop izkazale z izrednimi koregrafijami. Clarissa si je z odličnim prostim programom prislužila vpoklic v reprezentanco Slovenije za pokal Interland.

 

Uradna otvoritev Državnega prvenstva 2017 in proglasitev rezultatov prvega tekmovalnega dne sta potekali v soju večernega sonca. Pokale in medalje so podeljevali predsednica KZS Breda Marinšek, predsednica KS Solkan Darinka Kozinc in župan Mestne občine Nova Gorica ob pomoči predsednika Kotalkarskega kluba Perla Solkan Roman Anzeljca.

 

A časa za predah ni bilo kaj dosti - le za kakšno fotografijo -  saj so s tekmovanji pričele že starejše skupine. V kratkih programih, kjer tekmovalci prikažejo točno določene elemente, so se pomerile starejše deklice (12, 13 let), kadetinje (14,15 let), mlajše mladinke (16, 17 let) in mladinke (18, 19 let).

 

Po zasluženem počitku so v nedeljo zjutraj dekleta nadaljevala s tekmovanjem v obveznih likih. V tej disciplini so tekmovale tudi članice (20 let in več) - zmaga je šla v Domžale. V kategoriji starejših deklic je domače barve zastopala Eva Koler, ki je kljub poškodbi pokazala zelo dobro znanje.

Popoldanski del nedeljskega tekmovanja so začela dekletav kategoriji D in E, kjer tekmujejo tekmovalke, ki so s kotalkanjem pričele nekoliko kasneje. Tu so se izredno izkazale tekmovalke našega kluba Mia Poberaj (3.), Lana Strgar (4.), Kaja Keber (5.), Ema Srgar (10.) in Rene Maraž (5. v starejši skupini). Prikazale niso le tehnično dobre programe, ampak so s svojimi nastopi in plesom navdušile občinstvo ter trenerje.

Sledilo je še zadnje dejanje - prosti programi za starejše kategorije. V kategoriji starejših deklic je zmaga šla v Domžale, domačinka Eva Koler pa je zasedla tretje mesto. Od kadetinj do mladink so se z lovoriko državne prvakinje okitila dekleta iz Renč.

Medalje in pokale za starejše kategorije je podeljevala najuspešnejša slovenska kotalkarica Lucija Mlinarič.

 

Po zaključku državnega prvenstva so članom kotalkarskega kluba Perla deževale pohvale iz vseh strani. Tekmovalci se kar niso mogli posloviti od čudovitega ambienta, ki so ga s trdnim delom pripravili člani Kotalkarskega kluba Perla Solkan in s tem pripomogli k ugledu in promociji Solkana in kotalkanja.

 

V mesecu juniju so tekmovalci Kotalkarskega kluba Perla Solkan odlično nastopali tudi na tekmovanjih Gioni v Trstu, Pokalu Pirueta v Domžalah in Peči pri Sovodnjah, kjer so se kar po pravilu vračali s Pokali in priznanji.

 

Špela in Roman Anzeljc