Natisni

Sekcija OZVVS Veteran Nova Gorica - sekcija Solkan - Kromberk

STROKOVNI IZLET ČEŠKA – NEMČIJA

 

Na podlagi letnega načrta dela našega združenja za leto 2019 vas obveščamo, da v času od 18. do 21. julija 2019 načrtujemo strokovni izlet v trajanju 4 dni/ 3 nočitve:

 

1. dan, 18.7.2019: Nova Gorica - Praga

 

Odhod avtobusa iz Nove Gorice v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja po avtocesti, mimo Dunaja do češke prestolnice, ki je prava zakladnica kulturno-zgodovinskih spomenikov. Odpeljali se bomo na praški grad HRADČANE, kjer se bomo srečali z deli arhitekta Plečnika, ogledali si bomo LORETO, občudovali VLADISLAVSKO PALAČO, katedralo sv. VIDA, v kateri so pokopani številni pomembni češki vladarji, zvedeli za »skrivnosti ZLATE ULIČKE« … Sprehodimo se čez znameniti KARLOV MOST, kjer prečkamo reko Vltavo, ogledali si bomo spomenik Janu Husu, univerzo, staromestni trg z znamenito uro ORLOY. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

 

2. dan, 19.7.2019: Praga - Dresden - Berlin

 

Po zajtrku ogled Plečnikove cerkve Srce Jezusovo. Vožnja proti Nemčiji v Dresden ob reki Labi. Dresden velja za eno najlepših nemških mest. Zaradi arhitekturnih biserov ga pogosto imenujejo tudi ''Firence ob Labi''. Reka Laba je pri Dresdnu oblikovala čudovito dolino s kulturno krajino. V svoji zgodovini je doživel največjo katastrofo v času druge svetovne vojne, ko je bil najbolj bombardirano mesto v Evropi. Ogledamo si palačo Opere, Schlossplatz, katedralo in protestantsko cerkev. Pot nas bo naprej vodila v Berlin. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

 

3. dan, 20.7.2019: Berlin

 

Zajtrk. Nato pričnemo z ogledi pri Alexandrovem trgu, ki je nekoč predstavljal središče Vzhodnega Berlina. V njegovem območju se nahajajo: Nikolajeva četrt, Televizijski razgledni stolp, Marijina cerkev in Rdeči rotovž. Ogledali si bomo še protestantsko katedralo, se podali čez Grajski most do Muzeja nemške zgodovine, Nemške državne opere, Nove straže in Humboldtove univerze. Sledil bo prosti čas za kosilo in morda ogled katerega od muzejev. V popoldanskih urah bomo nadaljevali pot do nekdanjega mejnega prehoda CheckpointCharlie in ostankov berlinskega zidu, ki je do leta 1989 predstavljal delitev mesta. Ogledali si bomo tudi Bebelplatz, kjer v spomin na nacistični sežig knjig stoji Prazna knjižnica. Ob trgu pa času kljubujeta katoliška katedrala sv. Hedvike in stara knjižnica. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

 

4. dan, 21.7.2019: Berlin - Nova Gorica

 

Po zajtrku si ogledamo med drugim še olimpijski stadion, Steber zmage ter Brandenburška vrata, kjer si bomo vzeli čas za ogled Pariškega trga. Tukaj se začne znamenita avenija Pod lipami. Stopili bomo do sedeža nemškega parlamenta in modernega kanclerstva. Sledi vožnja proti domu z vmesnimi postanki. Povratek v Novo Gorico je predviden v nočnih urah naslednjega dne.

 

 

CENA izleta: 335 EUR

 

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz na navedenih relacijah, stroške dveh voznikov, zunanje oglede in vstopnine po programu, 1 x polpenzion v hotelu najmanj 3* v Pragi ali okolici, 2 x polpenzion v hotelu najmanj 3* v Berlinu ali okolici, osnovno nezgodno zavarovanje in zdravstveno medicinsko asistenco v tujini, vodenje in organizacijo izleta.

 

OPOZORILA:

Začetna rezervacija poteka od 15. maja 2019 preko telefona, elektronske pošte ali osebno na sedežu združenja.

Rezervacija velja od 10. junija 2019 s plačilom akontacije v višini 100 EUR.

Plačilo razlike (235 EUR) se mora opraviti do 10. julija 2019. Vsa plačila se opravijo osebno na sedežu združenja.

Rezervacije potekajo do popolnitve avtobusa.

Sedežni vrstni red poteka po prijavi z vplačilom akontacije.

Odpoved rezervacije pomeni izgubo akontacije.

Vsi udeleženci naj imajo s seboj veljavno osebno izkaznico ali potni list in Evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja.

 

 

OZVVS »VETERAN« Nova Gorica