Natisni

Kotalkarski klub Perla Solkan


KK Perla Solkan - predstavitev-spletna stran

Kotalkarski klub Perla Solkan je bil ustanovljen leta 1996. Prvi predsednika kluba je bil  Valter Podbršček trenerka pa Jadranka Faganelj. 

V prvem letu smo si s polnim razumevanjem KS Bilje z zagotovitvijo vadbe v telovadnici v Biljah in odličnim revijskim nastopom že zagotovili svoj prostor na kotalkarski sceni v Sloveniji.  Zaradi zagotovitve normalnega razvoja kluba in obstanka je bila sprejeta odločitev o izgradnji lastnega vadbenega prostora in zagotovitev strokovnosti in raznovrstnosti vadbe. 


Konec leta 1997 in v začetku 1998 smo skupaj s Športnim društvom Solkan in podporo KS Solkan in Društva upokojencev Solkan pristopili k gradnji Športno Rekreacijskega Centra ob stari karavli v Solkanu. Osnovni izgled centra je oblikoval arhitekt Vinko Torkar.

 

Člani kluba smo izdelali ustrezne načrte in dokumente, pridobili ustrezna dovoljenja za gradnjo ploščadi, dostopa do objekta, parkirišča in servisnih prostorov. Gradnja se je začela v poletju 1998.  Ob zelo velikem vložku novega in tudi sedanjega predsednika kluba Romana Anzeljca, podpredsednika kluba Julijana Dakskoblerja in predsednika Športnega društva Solkan Marjana Petrovčiča ter vseh ostalih članov kluba  zaključila v letu 1999.

Zaradi izjemnega vložka Kotalkarskega kluba Perla Solkan in njegovih članov  pri gradnji novega rekreacijskega centra,  smo to leto prejeli še posebno priznanje KS Solkan.

V letu 2001 je Kotalkarski klub Perla Solkan poleg ploščadi izgradil še lastne sanitarije in večnamensko pisarno kluba ter garderob s skladiščnim prostorom.

V letu 2007 smo skupaj s KS Solkan pridobili gradbeno dovoljenje za pokritje vadbenega prostora in začeli pridobivati sredstva in načine za pokritje večnamenske kotalkarske ploščadi.  Skupaj z arhitektom Kosto Jurkasom in Tomažem Čeligojem smo sooblikovali  čudovit leseni nadstrešek in tudi vztrajali pri izvedbi tako zasnovane konstrukcije.

Konec leta 2011 se nam je tudi želja uresničila in Božiček je našemu klubu in Solkanu nasploh prinesel »streho nad glavo« nad vadbenim in prireditvenim prostorom.

V klubu se izvaja šola kotalkanja v sodelovanju s priznanimi in strokovno izkazanimi slovenskimi in tujimi pedagogi. Vsako leto v mesecu maju in  septembru organiziramo tečaj kotalkanja. Tečajnike pa po uspešno opravljenem tečaju vključimo v čarobno novoletno revijo ob koncu koledarskega leta. Največje navdušence pa nato  povabimo k redni vadbi, ki krepi telesno, plesno in gimnastično pripravljenost otrok ter vzgaja otroke v duhu športa, vztrajnosti, zmag in pa tudi porazov.

Vadba poteka :

od ponedeljka do petka v popoldanskem času od 16.30 do 20.00

količinsko je prilagojena starosti otrok in zahtevnosti vadbe

 

Poleg kotalkanja v klubu organiziramo tudi dopolnilno atletsko vadbo, saj brez dobre telesne pripravljenosti, ni varne in uspešne vadbe pa tudi vrhunskih rezultatov ne. Kotalkanje  je zadnjem času zelo napredovalo in po težavnosti že dohiteva drsanje, saj najbolši tekmovalci že izvajajo skoke enake težavnosti kot na ledu. Zaradi tega je potrebno zagotoviti celoletno vadbo kotalkanja, ki jo večinoma izvajamo pod novo streho.

 

Le v najhladnejši mesecih se poslužujemo telovadnice. Naši tekmovalci dosegajo lepe uspehe na državni in mednarodni ravni.

Za  državno reprezentanco so  v zadnjih letih nastopale članice Špela Anzeljc, Urška Anzeljc, Meta Pavlič in Tina Sedej in Maja Sedej. Zavidljive rezultate na domačih in tujih tekmah pa dosegajo tudi naše mlajše tekmovalke.

 

V klubu stalno skrbimo za izobraževanje naših trenerjev. Tako so v letu 2014  Mija Podbršček in Špela Anzeljc pridobili licenco Olimpijskega komiteja Slovenije in  Zveze kotalkarskih športov Slovenije za trenerja 2.stopnje, Roman Anzeljc pa je obnovil licenco za vaditelja.

Maja Sedej, ki študira na Fakulteti za Šport, redno pomaga pri delu v klubu in hkrati združuje teorijo in prakso. Občasno pomagajo še demonstratorji Tena Komel, Tina Sedej in Urška Anzeljc.

Občasno si pomagamo tudi s priznanimi strokovnjaki iz Slovenije in tujine.       

 

V našem klub pa tekmovanja niso vse in vsi v našem klubu uživamo v kotalkanju in njegovih čarih saj so standardni del naše dejavnosti tudi šporno kulturne prireditve, revijski nastopi, upodobitve pravljic na odrskih deskah....Skupaj z klubom Jolly iz Trsta smo izvedli igro-musical  Notrdamski zvonar in jo popeljali v teater v Novi Gorici. Med naše naj uspešnejše projekte spada vsekakor upodobitev Ostržka. Predstavo OSTRŽEK smo izdelali v PDG in jo predstavili preko 3000 otrokom širom celotne severne Primorske. Kotalkanje je širši publiki odmaknjen šport. Z nastopom kotalkarjev v gledališčuje bilo kotalkanje širši publiki predstavljeno na nekoliko drugačen, svež način. Kotalkarska predstava Ostržek je bila izredno lepo sprejeta med otroci in je navdušila s svojo glasbo, igranjem, sceno in kotakanjem. Izredne uspešne so bile tudi predstavitve Maček Muri , Košara Pravljic, Čarli in tovarna čokolade, Pismo dedku mrazu, Zimska Pravljica in še bi lahko naštevali.

Naši kotalkarji znajo pričarali tudi nekaj čarobnosti v zimskem času - na zimski plaži v Novi Gorici, so dekleta na drsalkah odprle drsalno sezono z božično zgodbo( posnetek na spletu).

Naša največja tekmovalna prireditev je mednarodni POKAL PERLA , ki jo tradicionalno prirejamo septembra v sklopu krajevnega praznika Solkana in praznovanja Mestne občine Nova Gorica.


 K.K. PERLA SOLKAN, Trg J. Srebrniča 7, 5250 SOLKAN

razpisuje

ZAČETNI TEČAJ KOTALKANJA

PRIČETEK TEČAJA v torek, 22. septembra 2015 0B 17.00 URI NA POKRITEM KOTALKALIŠČU V SOLKANU (OB STARI KARAVLI)

Prijave in predhodni sestanek o poteku tečaja v torek 15.9.2015 in v četrtek 17.9.2015 v klubskih prostorih od 16.00 do 17.30 ALI PO E-MAILU NA #EM#6b6a7266766967297b6666606d634e687d707b7f3a76797a#EM# ALI NA GSM :041/613 467, 041/345 314