Natisni

Šport

V Solkanu je šport vedno imel pomembno vlogo. Jurij Franko, prvi jugoslovanski dobitnik olimpijske medalje na zimskih olimpijskih igrah, in Klement Jug, eden najpomembnejših slovenskih alpinistov, sta na primer prav iz Solkana. Solkan se lahko pohvali tudi z dobrimi kolesarji, atleti,... predvsem pa kajakaši.
Za kajakaštvo lahko rečemo, da je v Solkanu doma. Imamo umetno kajakaško progo, na kateri lahko kajakaši trenirajo, vse večje je tudi zanimanje za priprave na tej progi, in tekmujejo. Izvajajo se tudi tekme na mednarodnem nivoju Proga se nahaja, kot pravimo domačini, "na jezu".
Tudi novi adrenalinski športi so v Solkanu našli svoje mesto... Tako se dolina adrenalina, kot nekateri radi imenujejo Soško dolino, začenja prav v Solkanu. Na mostu, čez katerega se peljete proti Goriškim Brdom, se izvaja tako imenovani Bungee Jumping, skok z elastično vrvjo.

Športni center Žogica
2 teniški igrišči, igrišče za košarko, pinkponk, odbojko, beach volley, kajak na Soči, igrala za otroke, zraven pa še odlična gostinska ponudba in prijetna osvežitev ob Soči – vse to Vam nudi okolica pizzerie in špageterije Žogica. Nahaja se na začetku Solkana ob znamenitih solkanskih mostovih.

Več informacij: www.zogica.com